„Dacă altă dată, noi profesorii eram cei care solicitam elevii și părinții să participe la acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor, acum campania s-a declanșat la solicitarea elevilor, îndeosebi cei de la ciclul primar” ne spune cu mândrie doamna Marnela Hadarag, cadru didactic la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Iași.
Elevii împreună cu dacălii lor organizează vineri, 26 ianuarie o campanie de informare și colectare a deșeurilor electrice. Ei vor readuce în prim plan necesitatea colectării deșeurilor electrice și electronice și le vor aminti ieșenilor cât de nocive sunt acestea pentru sănătatea oamenilor, dacă ajung în natură și nu la reciclare.
„Acest lucru ne bucură, deoarece tragem concluzia că mare parte din elevi au înțeles mesajul transmis, nu mai aruncă la gunoi DEEE, le colectează separat și doresc să le predea celor in măsură să le refolosescă”, își continuă povestea doamna profesoară.
Și cum orice activitate pentru a avea succes trebuie pregătită minuțios, tot astfel și elevii de la „Miron Costin” nu au lăsat nimic la întâmplare. Andrei Irimia și Alexandra Donici de la clasa a IX-a B au realizat un afiș pe care l-au postat în diverse locuri din școală. Anunțul campaniei a ajuns de la profesori la toți elevii, iar de la ei la părinți, bunici și vecini. Cu o asemenea mobilizare inițiativa lor va fi un succes! Să-i susținem și noi! Așteptăm cât mai multe astfel de povești de succes! Cine se mai mobilizează?