Ce sunt DEEE?

(deșeurile de echipamente electrice și electronice)

Orice aparat care funcționează cu electricitate (de la priză sau cu baterii), orice bec, neon, baterie sau acumulator, vechi.

Aproape sigur aveți și dumneavoastră așa ceva în gospodărie sau la locul de muncă: de la baterii și becuri la aparate electronice și tehnologii de comunicare de tot felul.

Dacă folosiți imprimantă, tonerele golite trebuie reciclate. Vă preluăm și aceste deșeuri.

De ce trebuie să colectăm corect deșeurile electrice și electrocasnice?

Legea ne interzice să aruncăm aceste deșeuri împreună cu gunoiul menajer sau în natură deoarece, astfel, devin o sursă periculoasă de poluare, prin componentele toxice pe care le conțin, și ne afectează sănătatea.

Ori de câte ori ni s-a stricat un aparat electric sau electronic, ni s-a ars un bec sau ni s-a consumat o baterie, reflexul nostru ar trebui să fie să le predăm pentru reciclare, prin operatori autorizați de colectare!

România este printre ultimele state europene la colectarea deșeurilor electrice. Aceasta înseamnă că vom începe să plătim penalizări din bugetul de stat, adică din buzunarul fiecăruia dintre noi!

Haideți să schimbăm în bine această situație!

Ce se întâmplă cu DEEE după colectare?

Sunt inventariate, sortate pe categorii și transportate în condiții de siguranță către operatorii de tratare şi reciclare.

Procesul de tratare include: dezmembrare, extragerea substanţelor nocive din componenţa unor DEEE prin tehnologii specifice; rezultă componente (cabluri, motoare, plăci circuite imprimate) şi materiale (sticlă, plastic, metal etc.) supuse unor tratări suplimentare, reciclări, neutralizări şi eliminări nepoluante.

După neutralizarea substanţelor periculoase în vederea eliminării nepoluante, rezultă, din procese tehnologice minuţios organizate, materiile prime secundare pentru reintroducerea acestora în circuitul economic (ex: producţia unor bunuri).

Ai aparate electrice sau electronice vechi sau stricate și vrei să scapi de ele?

Pentru informații sau comenzi de preluare a deșeurilor electrice și electronice, tonere de imprimantă, ne puteți suna, de luni până sâmbătă, între orele 9:00-17:00, apel cu tarif normal.

Zona de est

Iași, Botoșani, Suceava și Vaslui

0764 399 399

Puteți alege să ne scrieți la adresa de mail de mai jos și vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru detalii privind colectarea:

EcoArena

office@ecoarena.ro

E-mail valabil pentru orice județ.

Program call-center:

De luni până sâmbătă între orele 9:00 – 17:00. Sună și fă chiar acum o comandă de preluare de la domiciliu sau sediu de firmă a deșeurilor electrice și electronice.

Locuiești în Iași?

Vino la Centrul de Colectare!

Strada Pompei nr.3 (zona Podul de Piatră), Iași

Programul Centrului de Colectare :

Luni și Miercuri: 9:00-18:00
Marți, Joi și Vineri: 9:00-17:00
Sâmbătă: 9:00-13:00
Duminică: închis

Comenzi online Zona de EST

Puteți solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă/ instituție utilizând formularul de mai jos, alegând județul corespunzător.