United Business Center susține protecția mediului înconjurător și își încurajează partenerii să fie responsabili față de mediu. Inspirați de realitatea occidentală în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, UBC Iași s-a asigurat că dotările din ansamblul său corespund normelor europene către care tind.

La parterul clădirilor se găsesc urne speciale de colectare a becurilor, bateriilor și deșeurilor de echipamente electrice și electronice de mici dimensiuni. United Business Center pune la dispoziția partenerilor săi aceste urne de colectare selectivă a DEEE cu ajutorul Serviciului Local de Colectare Iași, având susținerea Asociației RoRec, APM Iași și Garda de Mediu Iași. SLC Iași asigură colectarea selectivă a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Angajații firmelor din UBC Iași sunt invitați să răspundă pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor, contribuind astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. Aceștia pot colecta selectiv deșeurile în cele 3 tipuri de urne existente în clădirea lor (becuri, baterii și deșeuri electrice mici), pe care Serviciul Local de Colectare Iași le va degaja periodic.

Pentru deșeurile electrice grele sau voluminoase, persoanele interesate pot apela serviciul gratuit de preluare a acestora de la domiciliu, printr-un apel la TelVerde 0800 444 800 (număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonice fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00).