Responsabilitatea față de mediu nu are vârstă

Fie că suntem mari, fie că suntem mici avem posibilitatea și obligația morală să protejăm biodiversitatea. Mulți adulți sunt suprinși de faptul că cei mici sunt atât de implicați în protejarea naturii, însă pentru ei este ușor fiindcă acum o descoperă și învață să o iubească.

Fiindcă ne dorim ca ei să își păstreze inocența și iubirea față de mediu cât mai multă vreme, echipa ECOarena organizează  întâlniri cât mai dese între elevi și reprezentanți ai tuturor partenerilor noștri: Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și Salubris. Menirea acestor întâlniri este de a satisface curiozitatea celor mici vizavi de procesul de reciclare al materialelor pe care ei le aduc la școală, de diferitele moduri în care ei se pot implica în acest proces.

Luna aceasta a fost rândul partenerilor de la APM să ne însoțească în instituțiile de învățământ și să răspundă întrebărilor pe care elevii le-au avut, dar și să afle direct de la elevi ce fac ei pentru a reduce poluarea.

Agenții vigilenți de la Grădinița ”Carmen Sylva” și de la Școala Gimnazială ”Veronica Micle”

Primii care s-au bucurat de vizita ECOarena și APM au fost elevii de la Grădinița ”Carmen Sylva” care ne-au povestit cum acționează ei în calitate de agenți de mediu atunci când sunt acasă, unde nicio baterie nu mai ajunge la gunoi ci la Grădiniță în recipientul pentru colectare.

La Școala Gimnazială ”Veronica Micle”, agenții de mediu sunt la fel de vigilenți când vine vorba de DEEE-uri, dar și curioși să afle cum se pot implica și mai mult în reducerea poluării din comunitatea lor și din țară.

Entuziasmul și curiozitatea celor mici sunt atribute de care și noi adulții e bine să ne amintim din când în când și să participăm împreună cu ei la acțiuni pentru protejarea mediului pentru a le oferi un exemplu demn de urmat.

Atât echipa ECOarena cât și partenerii vă pot fi alături și vă pot sprijini atunci când doriți să întreprindeți acțiuni de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în comunitățile dvs.