Ziua Mondială A Mediului

O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice se va desfășura în luna mai în Municipiul Iași. Acest proiect de colectare va începe în 10 mai și va dura până pe 5 iunie, când se va închide cu o tombolă a participanților în campanie, dedicate Zilei Mediului.

Ieșenii pot să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la această campanie, care își propune să crească nivelul de conștientizare al populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile. Partenerii locali ai acestei acțiuni de colectare sunt: Primăria Municipiului Iași, SC Salubris Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Garda de Mediu iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Palatului Copiilor Iași, Fabrica de Print și Asociația Casus.

”Am creat deja o tradiție să sărbătorim Ziua Mediului cu campanii de colectare, alături de partenerii noștri. Ne dorim ca Iașiul să fie un reper al curățeniei și al responsabilității față de mediu, așa că îi invit pe toți ieșenii să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice! Aportul fiecăruia dintre noi este esențial pentru sănătatea comunității din care suntem parte cu toți”, a declarat dl. Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Puncte de colectare

Între 10 mai – 4 iunie, aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii, ce vor fi deschise în următoarele locuri din Iași, deschise de luni până vineri, între orele 09:00-16:00
– Sediul SC Salubris S.A., Șoseaua Națională nr. 43
– Centrul de cartier Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8
– Centrul de cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 18
– Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22
– Centrul de cartier Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2
– Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34

Centrul permanent de Colectare DEEE Iași, strada Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră este deschis de luni până vineri, între orele 09:00-17:00 și sâmbăta între orele 09:00 – 13:00.

Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul GRATUIT de colectare, care poate fi apelat fără costuri la 0800 444 800 sau cu tarif normal la 0764 399 399 de luni până vineri, între orele 09:00-17:00. Toate comenzile venite până pe data de 4 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare ECOarena, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorilor locali vă vor suna în maximum două zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Echipa Serviciului Local de Colectare Iași asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Tombolă cu premii

Participând la această acțiune de colectare, cetățenii au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți:

  • 3 x mașină de găurit și înșurubat;
  • 3 x polizor unghiular, 3 x aspirator;
  • 9 x uscător de păr;
  • 9 x mixer;
  • 9 x blender.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 5 iunie 2021 , la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (Strada Pompei, nr. 3, Zona Podul de Piatră), moment în care se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului.

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Iași la numărul de telefon 0764 399 399  sau să sunați la TelVerde 0800 444 800.

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Formular de comandă online

Pentru a solicita ridicarea gratuită de la domiciliu completați formularul de mai jos sau sunați la telefon 0764.399.399 :