ECOarena împreună cu Primăria Dumești lansează o campanie de ecologizare a comunei, prin care își dorește să strângă și să trimită la reciclat toate aparatele electrocasnice și electronice vechi, stricate și nefolositoare.

Când se strâng deșeurile uzate?

Localnicii sunt așteptați, de către reprezentanții ECOarena, la punctul de colectare de la Primăria Comunei Dumești, în ultima săptămână a fiecărei luni, în intervalul orar 08:00-15:00.

De ce să reciclez aparatul vechi?

Să trimitem la reciclat mașina de spălat stricată, televizorul vechi sau frigiderul uzat care ne strică mâncarea, este la fel de important și sănătos ca spălatul pe mâini sau aruncatul gunoiului menajer. E drept că a te debarasa de un deșeu vechi implică puțin mai multă muncă decât aruncatul sacului de gunoi la tomberon.

Conform legislației, amenzile care se aplică celor care nu se debarasează în mod corect de aparatele stricate din casă sau din curte, sunt mari. ECOarena desfășoară periodic campanii de informare, conștientizare și colectare în parteneriat cu instituțiile locale, prin care încearcă să îi învețe pe oameni faptul că un obiect sau un aparat vechi reprezintă un pericol pentru sănătate.

 În cadrul campaniei ”Curățenia înseamnă sănătate!” de la Dumești, cei care aduc aparatura stricată la reciclat vor fi recompensați cu bonuri valorice după cum urmează:

Pentru frigider, mașină de spălat – 20 lei;

Pentru televizor, aragaz, boiler, centrală termică – 10 lei.