Patrula de Reciclare a lansat ediția 2021 a proiectului național “Nici o baterie la gunoi!” și invită elevii și profesorii să se înscrie în concurs.

Patrula de Reciclare a împlinit anul acesta 10 ani și pentru a marca momentul a lansat Agenților și Profesorilor Coordonatori, aceeași provocare pe care le-a lansat-o în prima sa ediție: colectarea cât mai multor baterii și acumulatoare.

De-a lungul anilor, ECOarena a colaborat cu Patrula de Reciclare pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la școlile implicate în proiect, iar reprezentanții săi au fost martori ai bucuriei și entuziasmului elevilor care au adus la reciclat aparatele vechi de acasă. De aceea vă invităm, cu mic, cu mare, să vă înscrieți și în această ediție care este o bună oportunitate pentru cei mici de a învăța să colaboreze și de a-și pune la treabă imaginația.

Când are loc concursul?

Concursul lansat de Asociația Volens se va desfășura pe durata întregii veri și este sprijinit de E-Recycling Services (ERS), unul dintre partenerii de suflet ai Patrulei de Reciclare.

Cine poate participa la concurs?

În această ediție, la fel ca și până acum, sunt invitați să se înscrie elevi (preșcolari, școlari și liceeni) și profesori din toată țara.

Ce trebuie să faceți?

Echipele vor trebui să dea dovadă de creativitate în comunicarea mesajului lor, care va avea ca scop colectarea unei cantități cât mai mare de baterii. Echipa care va avea cea mai mare cantitate de baterii, va fi desemnată câștigătoare.

Oare România reciclează corect?

România are încă de învățat în ceea ce privește reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Statisticile ne arată că românii încă păstrează în casă sau duc la țară televizorul vechi, transformă frigiderul stricat în spațiu de depozitare sau aruncă bateriile descărcate și becurile arse, la gunoi. Toate aceste obiceiuri nesănătoase poluează mediul în care trăim și pe care cei mici îl vor moșteni de la noi.

Din fericire, cei mici sunt receptivi când vine vorba de colectarea selectivă corectă, iar entuziasmul pe care îl afișează de fiecare dată când intră în rolul de Agenți ai Patrulei de Reciclare, îi determină pe adulți să îi asculte și să le urmeze exemplul. La urma urmei, ei sunt cei care au reușit în cei 10 ani ai Patrulei de Reciclare să trimită spre reciclare zeci de tone de electronice stricate, electrocasnice vechi și baterii descărcate.

Ecoarena le urează ”Baftă la colectare!” elevilor și profesorilor din zona Moldovei, care se vor înscrie în concursul național ”Nici o baterie la gunoi!”.