În luna septembrie a fost rândul Grădiniței Ioana – Sărărie și a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 9 să participe la activitățile educaționale de mediu organizate de către ECOarena.

Grădinița Ioana – Sărărie

În prima săptămână a lunii, preșcolarii de la Grădinița Ioana – Sărărie au vizionat un material video dedicat mediului, din care au învățat ce trebuie să facă pentru a recicla corect bateriile dar și aparatele electrice vechi sau stricate.

Reprezentanții ECOarena, dna Simona Cecilia Ghiga și dra Denisa Maftei, le-au povestit micuților despre importanța reciclării și despre rolul imens pe care fiecare dintre noi îl avem atunci când vine vorba despre curățenia mediului.

La finalul întâlnirii, fiecare preșcolar a primit un mini-recipient pentru colectarea bateriilor uzate, pe care l-a luat acasă și pe care au promis că îl vor aduce la grădiniță atunci când se va umple cu baterii uzate.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9

G.P.P. Nr. 9 Iași

Sfârșitul lunii a fost dedicat micuților de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9, care au primit cu entuziasm vizita Doamnei Dumitrița Picioruș, reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului Iași si a Simonei Ghiga reprezentant Ecoarena.

Pe lângă discuțiile despre mediu și importanța fiecărui gest pe care îl facem, cei 100 de preșcolari au adus la reciclat baterii uzate pe care le-au depus în recipientul special. Cu ocazia zilelor Biodiversitatii  au primit o căsuță pentru insecte: un culcuș numai bun pentru sezonul rece, dar și pe timp cu ploaie sau când micile viețuitoare au nevoie de umbră.

Ecologiști convinși, ei au promis să continue procesul de reciclare a bateriilor și să se asigure de faptul că insectele se vor bucura de noul lor adăpost.

Pentru activități privind educația de mediu, echipa ECOarena vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0764.399.399.