Campanie de colectare deșeuri electrice

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Iași, 21 septembrie 2021 – În perioada 21 septembrie – 13 octombrie 2021 va avea loc în Iași o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice ce se va desfășura cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Ieșenii pot să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la această campanie organizată de Primăria Municipiului Iași, SC Salubris Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Garda de Mediu alături de partenerii locali, Asociația Casus, Universitatea pentru Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, ECOarena, Palatului Copiilor Iași și Fabrica de Print. Acțiunea de colectare de deșeuri electrice se desfășoară în parteneriat cu organizația colectivă Eco Positive, una dintre principalele companii care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor de echipamente electrice și electronice.

”Deja este o tradiție curățenia de toamnă la noi în oraș și invit ieșenii să participe activ la campania de mediu organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. Sănătatea fiecăruia dintre noi și a întregii comunități este de importanță vitală și fiecare cetățean al orașului nostru poate să sune la 0764 399 399 și să se debaraseze în mod responsabil de deșeurile electrice” , a declarat dl. Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Puncte de colectare

Între 21 septembrie și 13 octombrie, aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii, ce vor fi deschise în următoarele locuri din Iași, deschise de luni până vineri, între orele 09:00-16:00
– Sediul SC Salubris S.A., Șoseaua Națională nr. 43
– Centrul de cartier Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8
– Centrul de cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 1B
– Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22
– Centrul de cartier Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2
– Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34

Centrul permanent de Colectare DEEE Iași, strada Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră este deschis de luni până vineri, între orele 09:00-17:00 și sâmbăta între orele 09:00 – 13:00.

Cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus, pot apela la ECOarena Iași care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Așadar, cetățenii ce au deșeuri grele sau voluminoase trebuie doar să sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00 sau la 0764 399 399 – call center local (număr cu tarif normal) și să facă o programare până pe 13 octombrie. De asemenea se pot plasa comenzi online

Tombolă cu premii

Participând la această acțiune de colectare, ieșenii au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți:

  • 10 mașini de călcat;
  • 10 mixere;
  • 5 uscătoare de pă;,
  • 2 mașini de găurit;
  • 2 polizoare unghiulare;
  • 1 aspirator.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie, la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (Strada Pompei, nr. 3, Zona Podul de Piatră).

Echipa ECOarena Iași asigură PERMANENT colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu..

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul ECOarena Iași la numărul de telefon 0764 399 399.

Regulamentul campaniei

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Formular de comandă online

Pentru a solicita ridicarea gratuită de la domiciliu completați formularul de mai jos sau sunați la telefon 0764.399.399 :