În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, UNICEF invită cadrele didactice și elevii din România să participe la „Cea mai mare lecție din lume”. Astfel, până pe 22 noiembrie, elevii din toată țara vor putea participa la un curs dedicat combaterii schimbărilor climatice.

Schimbările climatice reprezintă o temă de mare interes pentru copii și tineri, care și-au manifestat de nenumărate ori îngrijorarea cu privire la viitorul planetei. Elevii din România care vor lua parte la cea mai mare lecție din lume vor discuta despre un subiect de mediu actual și important. Tematica protecției mediului din acest an răspunde cererii globale din partea cadrelor didactice de a avea materiale de predare adaptate pentru acest subiect.

Aflați mai multe detalii pe siteul Patrula de Reciclare, partenerul nostru.

Pandemia de coronavirus a pus în pericol încă de la început educația copiilor, iar pericolul a devenit și mai evident în ultimele săptămâni și zile, odată cu creșterea numărului de infectări și cu aplicarea scenariului roșu la nivelul întregii țări. În acest context, UNICEF îi invită pe elevi și pe cadre didactice să se alăture altor milioane de copii și profesori din întreaga lume, la fel de afectați de această pandemie, într-un demers unic, prilejuit de apropiata aniversare a Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, prin care pot învăța cum să reconstruim o lume mai curată și mai sigură pentru generațiile de acum și din viitor.”

Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România

ECOarena este partenerul Asociației Române pentru Reciclare – RoRec operând în județele Iași, Vaslui și Botoșani. Cetățenii din aceste județe care au deșeuri electrice pot apela cu încredere la Servicul Local de Colectare sunând la 0764.399.399 sau completând formularul de contact pe site. Să păstrăm natura curată este acum foarte simplu, cu un singur apel poți face o cerere pentru ridicarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă.

ECOarena susține proiectul Patrula de Reciclare și colaborează activ cu echipele Patrulei din județele Iași, Botoșani și Vaslui.