România în top 5 la reciclarea electronicelor mici! Un aport substanțial la acest top are și ECOarena pentru zona de est

Jurnalista Steliana Orășanu, de la TVR Iași, a punctat, prin materialul difuzat la Telejurnalul Regional al TVR Iași, postat și pe pagina de Facebook, câteva din realitățile din domeniu colectării și reciclării deșeurilor electrice și electronice în Iași. Conform unui studiu realizat recent de UNITAR cu o rată de reciclare de 9%, țara noastră se situează în prezent pe locul 5. Totuși cele mai mari rate de reciclare au fost înregistrate de Italia (29%), Olanda (17%) și Marea Britanie (14%), iar, sub noi, se află Portugalia, cu 8%. Un aport substanțial la acest loc 5 în Europa are și echipa ECOarena, colectând în anul 2022 aproximativ 145 de tone de deșeuri electronice mici după cum a subliniat inginerul ecolog Denisa Maftei.
România a făcut progrese anul trecut în privința reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de mici dimensiuni. Potrivit unui studiu recent, suntem pe locul 5 în Europa. Numai în municipiul Iaşi, un singur operator de colectare a strâns peste 145 de tone de aparate electrice mici. Legea ne interzice să aruncăm aceste deșeuri împreună cu gunoiul menajer sau în natură deoarece devin o sursă periculoasă de poluare.
Obiectivul principal al operatorului ECOArena îl reprezintă prestarea de servicii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice DEEE de la persoane fizice (cetăţeni) şi persoane juridice/instituții publice din zona de Est pentru județele Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava. Printre obiectivele secundare includem pe de-o parte, desfășurarea de acțiuni de conştientizare a importanței protecţiei mediului înconjurător şi inclusiv a calităţii vieţii în rândul persoanelor fizice, iar pe de altă parte, informarea şi susținerea persoanelor juridice/instituțiilor publice în îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege pentru casarea deșeurilor electrice și electronice.
Colectăm GRATUIT de la domiciliu sau de la birou aparatura electrică și electronică defectă sau învechită, pe care nu o mai folosești. Programează-te la 0764.399.399 de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, pentru preluarea deșeurilor de echipamente de electrice și electronice. Dacă ești din Iași poți  aduce „vechiturile” de care vrei să scapi direct la centrul nostru de colectare din strada Pompei nr. 3 (zona Podul de Piatră).