Elevii claselor gimnaziale de la Școala Gimnazială Junior, sub îndrumarea domnului profesor Stanciu Adelin, au acumulat cunoștințe în ceea ce privește importanța colectării selective, despre componentele periculoase ce alcătuiesc deșeurile de echipamente electrice și despre rolul pe care fiecare dintre noi îl avem în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător!

Reciclarea nu este doar o practică a adulților – și copiii pot fi implicați în protejarea planetei. Educarea lor de când sunt mici este importantă pentru ca obiceiurile bune să le intre în reflex pe tot parcursul vieții.

Ce înseamnă reciclarea?

Reciclarea reprezintă procesul prin care deșeurile sunt transformate în materiale și obiecte noi. Scopul său este de a refolosi materiale deja existente în loc să fie create unele noi, în scop sustenabil și economic.

În contextul reducerii cantității de deșeuri, reciclarea reprezintă penultima componentă a ierarhiei. Cei 3 R ai reducerii risipei sunt Reduce-Redu, Reuse-Refolosește, Recycle-Reciclează.

Reciclarea electronicelor și a electrocasnicelor

Dispozitivele electronice și aparatele electrocasnice pot fi reciclate. Se pot preda telefoane, computere, camere foto și video, cuptoare cu microunde, blendere, aspiratoare, frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat etc. Există chiar și programe Rabla pentru electrocasnice: reprezentanții companiei ridică de la domiciliu deșeul și îți dau la schimb un voucher pentru un produs nou.

Organizați și coordonați, copii au contribuit activ la reciclare aducând de acasă aparatura nefolositoare (baterii, neoane, becuri sau orice functionează pe bază de curent electric).

📣

Pentru activități privind educația de mediu, echipa ECOarena vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0764.399.399.