Un parteneriat de succes

Parteneriatul dintre ECOarena și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi reprezintă un câștig enorm pentru studenți, dar mai ales pentru mediu. Stagiul de practică efectuat la ECOarena le oferă studenților posibilitatea de a învăța despre traseul deșeurilor de la momentul preluării lor (de la persoanele fizice sau juridice), apoi modalitățile de stocare și transport către reciclator, până la modalitățile de reciclare și eliminare ale acestora.

Acest parteneriat dintre ECOarena și USAMV este unul cu beneficii majore pentru țara noastră care duce lipsă de oameni specializați în procesul de reciclare și în lucrul cu legislația în vigoare.

Un exemplu demn de urmat

Denisa Maftei este unul dintre studenții care a știut încă din primii ani că iși dorește ca munca ei să aibă un impact pozitiv asupra mediului. Absolventă a Facultății de Horticultură, specializarea Ingineria mediului, Denisa a optat încă din primii ani de studenție pentru cercetare și imediat ce s-a ivit ocazia a aplicat pentru o bursă Erasmus în Franța unde a făcut pracatică într-un laborator de cercetare.

Cunoștințele dobândite în anii de studenție dar și în Franța îi sunt utile Denisei acum, când a devenit parte a echipei ECOarena unde se asigură că deșeurile electrice și electronice sunt înregistrate și trimise către reciclare, conform procedurilor legale în vigoare.

Munca Denisei nu este una ușoară, însă recompensele sunt pe măsură căci se poate bucura și mândri cu faptul că activitățile zilnice de la locul de muncă reprezintă contribuția ei la înlăturarea factorilor de poluare din comunitatea în care trăiește.