Joi, 17 februarie 2022, am luat parte la evenimentul organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, SC APAVITAL SA Iași, SalubrIS SA Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi și Asociația „Idei Pentru Mileniul III”.

Doamna ing. Dumitrița Picioruș, consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Iași, a vorbit despre rolul apei la nivel mondial și mai ales depre zonele umede, declarate Sit Ramsar, Zonele umede Jijia – Iași, prezentate și într-un scurt metraj realizat de Skylab.

Ing. Simona Cecilia Ghiga, director EcoArena și ing. Denisa Maftei au vorbit despre impactul deșeurilor electrice și electronice asupra factorului de mediu, APA, precum și despre posibilitatea reciclării acestora. Prin aceste prezentări și informații le oferim elevilor din liceele ieșene, dar și studenților, oportunitatea afirmării profesionale, a deschiderii de noi orizonturi și posibilități de dezvoltare personală, în primul rând prin participarea la acțiunile de voluntariat.

Întâlnirea a avut loc în mediul online, pe platforma Zoom și a avut ca scop descrierea acțiunilor desfășurate în cadrul EcoARENA – operator economic care colectează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), punerea în valoare a cărților de specialitate, aflate în colecțiile existente și conștientizarea acțiunii de conlucrare pentru a avea un mediu sănătos, o alimentație sănătoasă și ca rezultat un OM sănătos în comunitatea noastră.

Solicită și tu programarea unei activități cu tematică de mediu alături de EcoARENA!