Orice lucru început la timp și făcut corect ne va scuti mai târziu de a corecta eventuale greșeli. Acestă afirmație nu este valabilă doar pentru reciclare ci și atunci când vine vorba despre educația tinerilor.

În acest sens, ECOarena a devenit partener oficial al proiectului Tabăra  ”Inimi Curate”. Tabăra este organizată de serviciul social ”Bucuria faptelor bune” în parohia Cornești în colaborare cu Parohia Vâlcelele și Dragalina și susținut de Asociația ”Grupul Zambetul Nostru”.

Anul acesta în luna august, 120 de copii din familii defavorizate vor avea ocazia să vadă marea pentru prima dată. Deschiderea orizontului prin stimulare tactilă și vizuală este esențială pentru dezvoltarea corectă și armonioasă a celor mici.

Copiii din familiile defavorizate din Parohia Vâlcelele și Dragalina sunt dornici să învețe și să afle despre lumea care-I înconjoară, la fel ca oricare alt copil, poate chiar și mai mult fiindcă au acces la mult mai puține lucruri și experiențe de orice fel.

Deși la prima vedere aparatele trimise la reciclat și copiii defavorizați nu au mare lucru în comun, realitatea este că orice ființă umană indiferent de vârstă (cu atât mai mult un copil) merită o șansă să devină cea mai bună versiune a sa, la fel cum fiecare obiect din casă merită să reintre în ciclul de folosire după ce este tratat și transformat.

Suntem mândri să vă spunem că aceasta nu este singura acțiune de acest gen în care ECOarena s-a implicat. De-a lungul anilor din echipa noastră au făcut parte oameni care au provenit din astfel de medii defavorizate. Cu ajutorul lor am învățat mai multe și am înțeles cât de important este ca adulții să se implice în dezvoltarea armonioasă a tuturor copiilor.