Cu pași mici spre rezultate mari!

Continuăm ,,Săptămâna Verde” în cadrul campaniei de #Educare și #Conștientizare în rândul claselor gimnaziale.

Reprezentanții ECOarena au povestit copiilor despre structura, componentele periculoase și efectele asupra mediului și a sănătății umane ale DEEE-urilor. Am interacționat prin diverse jocuri, pentru a-i ajuta participanți să ințeleagă ce semnifică reciclarea corectă și cât de importantă este aceasta pentru mediu.

Ce sunt DEEE-urile?

Orice aparate vechi sau stricate care funcționează cu electricitate (de la priză sau cu baterii), orice bec, neon, baterie sau acumulator. Atunci când nu le mai putem folosi, NU TREBUIE să le păstrăm în casă sau să le aruncăm la gunoi, pe stradăsau pe câmp, pentru că fac rău mediului înconjurător. Reciclarea devine astfel unul dintre cele mai concrete moduri în care omenirea poate să-și păstreze planeta pe o linie de plutire, prin simplul fapt că procesul în sine oferă un nou scop materialelor care sunt menite să fie aruncate. Procesul de reciclare este funcțional atunci când parcurge trei pași esențiali, și anume: colectarea deșeurilor, procesarea acestora și totodată, folosirea produselor reciclate de către consumatori.

Cum scăpăm în mod corect și legal de DEEE?

  • Debarasare la puncte de colectare ale primăriei sau ale colectorilor de deșeuri autorizați;
  • Predare într-un magazin mare în care se vând electronice și electrocasnice;
  • Colectare DEEE de la domiciliu de către o firmă specializată –ECOarena (dacă este prea mare să îl duci până acolo în cazul în care este greu de transportat);
  • Predare când îți cumperi un aparat electrocasnic mare, vânzătorul are obligația legală să îl primească GRATUIT pe cel vechi (sistemul 1:1 în retail).

Mulțumim îndrumătorilor de invitația lansată și copiilor pentru mobilizarea de a da spre reciclat bateriile uzate, reținând astfel că o baterie uzată ajunșă la groapa de gunoi poate polua 1 metru pătrat de pământ și 10 litri de apă.

 

Solicită o activitate de mediu sau predă în mod responsabil deșeurile electrice și electronice accesând: https://ecoarena.ro/educatie-de-mediu-new/ sau apelând la numărul 0764.399.399.