În data de 28 martie, ECOarena, a fost gazdă pentru elevii de la Școala Primară Lorelay. Aceștia au fost curioși să afle despre activitățile desfășurate la Centrul de colectare DEEE, sub îndrumarea doamnelor Profesor Breaur Ioana-Bianca, Bălășoiu Daniela și Latu Ana-Maria.
Ce se întâmplă cu aparatul vechi și stricat?
În casele multor români există încă echipamente electrice și electronice vechi, fabricate până în anul 1987, iar acestea conțin compuși bifenili policlorurați (PCB). Se găsesc în aparate precum: televizoare, mașini de spălat, hote, lămpi și multe altele, iar acest compus este extrem de nociv. PCB-ul este letal în doze ridicate, afectează aparatul reproducător, sistemul imunitar, ficatul, glanda tiroidă, mucoasa gastrică, ganglionii limfatici, tubul digestiv și multe altele.
Elevii au fost curioși care este modul în care ECOarena gestionează DEEE-urile din momentul în care ele sunt preluate de la persoanele fizice sau juridice și până când ele ajung la reciclator.
Ce trebuie să faci pentru sănătatea ta, a familiei tale și a mediului înconjurător?
Cu un simplu gest de a suna o firmă de preluare a deșeurilor (precum ECOarena), poate să scape o persoană de la a plăti o amendă destul de mare, dacă alege să se debaraseze de aparatul vechi lăsându-l în stradă sau pe domeniul public.
Oamenii trebuie să înțeleagă cât de importantă este pentru mediul înconjurător, pentru economia lumii, dar și pentru sănătatea umană reciclarea acestor deșeuri. Din ele se pot recupera metale prețioase și pot fi eliminate cele care pun în pericol natura înconjurătoare. De
Le mulțumim îndrumătorilor pentru inițiativa de a implementa noțiuni de mediu, cât și pentru mobilizarea de a da spre reciclat bateriile și echipamentele electrice de mici dimensiuni nefolositoare.
Solicită o activitate de mediu sau predă în mod responsabil deșeurile electrice și electronice accesând: https://ecoarena.ro/educatie-de-mediu-new/ sau apelând la numărul 0764.399.399.