DACĂ DOREȘTI SCHIMBARE, ATUNCI ACEASTA ÎNCEPE CU TINE!”, cu acest slogan ne-au întâmpinat în data de 14 aprilie 2022, veseli și entuziasmați, elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Elena Cuza” Iași.

Școala Gimnazială ,, Elena Cuza” Iași

Împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași am avut bucuria de a le împărtăși informații prețioase despre ce înseamnă să colectezi selectiv și responsabil, despre efectul toxic al deșeurilor de echipamente electrice și electronice asupra mediului înconjurător și despre cum putem proteja natura în comunitatea noastră.

Copiii fost extrem de captivați de filmulețul redat în care au putut distinge categoriile de deșeuri de echipamente electice și electronice precum: mașina de spălat, frigiderul, cuptorul cu microunde etc. Rubrica noastră de „știați că?” unde au descoperit că doar o singură baterie aruncată la coșul de gunoi și ajunsă apoi la groapa de gunoi, poate polua 1m2 de pământ și 10 L de apă, a avut un impact pozitiv cu promisiunea ca nici-o baterie nu va mai fi aruncată la întamplare.

Aceștia au reținut că împreună putem schimba viitorul planetei și, dacă noi nu facem nimic, nici alții nu ar avea de ce să facă ceva pentru noi.

Susținem cu tărie faptul că educația de mediu este o necesitate pentru fiecare, orice gest responsabil, oricât de mic, poate aduce un plus în viața noastră!

Pentru activități privind educația de mediu, echipa ECOarena vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0764.399.399.