Programul de educație de mediu, Patrula de Reciclare, lansează în an aniversar un Ghid de Bune Eco-Maniere. Acest ghid se prezintă sub forma unui ebook gratuit cu 10 teme de mediu, scrise de 10 editori pentru a marca 10 ani de educație de mediu.

Întrucât de-a lungul anilor ECOarena a fost partenerul Patrulei de Reccilare pentru zonele de vest și de est, ne-am oferit sprijinul și susținerea și în cadrul acestui proiect:

„Când am aflat de lansarea acestui nou proiect al Patrulei de Reciclare nu am avut nicio ezitare să ne implicăm! Noi am fost promotori ai Patrulei încă de la lansarea sa cu echipele din Timișoara, apoi în Iași și în multe județe din zonele de vest și de est ale țării, de la primele ediții ale programului! Educația de mediu este o necesitate pentru fiecare dintre noi, orice gest responsabil, oricât de mic, poate aduce o schimbare benefică în viața noastră.” – Simona Ghiga, director general ECOarena.

Ce este Ghidul Bunelor Eco-Maniere

Ghidul Bunelor Eco-Maniere are o abordare inovatoare deoarece nu spune numai ce ar trebui să facem, ci mai ales ce au făcut, concret, copiii și profesorii voluntari. Astfel, pe lângă informații și sfaturi practice, acest ghid este o colecție de soluții și acțiuni care funcționează, adaptate la situații reale de viață și la contexte locale diferite.

Ghidul poate fi folosit inclusiv de părinți pentru a-i învăța pe cei mici, într-un mod distractiv, care sunt obiceiurile care ne ajută să rămânem sănătoși atât noi cât și natura.

Cum putem contribui la acest Ghid

Dacă l-ați descărcat și vi s-a părut util, îl puteți da mai departe familie, prietenilor, cunoscuților sau colegilor de serviciu. ECOarena vă încurajează să vă notați orice idei aveți pentru completarea acestui ghid și apoi să le trimiteți către Patrula de Reciclare pe pagina lor de Facebook. Pentru că niciodată nu este prea târziu nici pentru a învăța, nici pentru a face o schimbare, vă încurajăm să deveniți parte din acest proiect.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect vă invităm să accesați site-ul patruladereciclare.ro sau pagina de Facebook.