Iași, 1 septembrie 2020 – În perioada 1 septembrie – 13 octombrie o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va avea loc în Iași.
Ieșenii pot să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la o campanie care își propune să crească nivelul de conștientizare al populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.Partenerii locali ai acestei actiuni de colectare sunt: Primăria Municipiului Iași, SC Salubris Iași, Agenția pentru Proteția Mediului Iași, Garda de Mediu, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Ecoarena, Palatului Copiilor Iași și Fabrica de Print.

”Ne dorim ca Iașiul să fie un reper al curățeniei și al responsabilității față de mediu, așa că îi invit pe toți ieșenii să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice!  Împreună cu Serviciul Local de Colectare Iași, cu Salubris SA și cu partenerii locali, ne dorim să servim urbea și să ajutăm populația să înțeleagă că aportul fiecăruia dintre noi e esențial pentru sănătatea comunității din care suntem parte cu toții. Prin implicarea publicului mai tânăr în problemele legate de deșeurile electrice, creăm o nouă generație de consumatori responsabili, care vor duce mesajul lor în rândul familiilor, al profesorilor și al comunităților locale”, a declarat dl. Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Puncte de colectare

Între 1 septembrie – 13 octombrie, aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii, ce vor fi deschise în următoarele locuri din Iași:
– Sediul SC Salubris S.A., Șoseaua Națională nr. 43
– Centrul de cartier Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8
– Centrul de cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 18
– Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22
– Centrul de cartier Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2
– Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34
– Centrul permanent de Colectare DEEE Iași, strada Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră
Programul punctelor de colectare este de luni până vineri în interval orar 09:00-16:00.

Cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus pot apela Serviciul Local de Colectare Iași care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție!

Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00 sau la 0764 399 399 (număr cu tarif normal), și să faci o programare până pe 13 octombrie.

Echipa Serviciului Local de Colectare Iași asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Tombolă cu premii

Participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 11 blendere, 11 mixere, 11 mașini de călcat și 3 cuptoare cu microunde digitale!

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie, la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (Strada Pompei, nr. 3, Zona Podul de Piatră), moment în care, la nivel european, se sărbătorește Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Iași la numărul de telefon 0764 399 399  sau să sunați la TelVerde RoRec 0800 444 800.