Reciclarea face planeta mai sănătoasă!

Duminică, 19 iunie TVR IAȘI a vizitat centrul de colectare EcoArena, realizând un interviu despre importanța colectării selective din Municipiul Iași și despre modalitatea de a preda responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Periodic, la Iaşi, sunt organizate acţiuni prin care oamenii sunt invitaţi să fie mai responsabili. Peste 69.000 de kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost strânse în urma campaniei „Iaşi colectează, eco-arena premiază”.

Interviul poate fi urmărit pe următorul site: https://www.facebook.com/tvriasi/videos/759850088360711

Conform statisticilor la nivel global, în anul 2021 s-a  generat o cantitate exponențială de DEEE-uri de peste 56 milioane de tone. Acestea depășesc greutatea Marelui Zid Chinezesc, considerat cel mai greu obiect artificial din lume. Dorim să tragem un semnal de alarmă și să menționăm faptul ca doar 17 % dintre deșeuri ajung în circuitul corect de reciclare, restul fiind aruncate la un loc cu gunoiul menajer sau în natură, cauzând poluarea surselor de apă, solului, aerului și a tuturor componentelor de mediu precum și sănătatea umană.

Împreună putem ajuta natura să respire!

Cetățenii care doresc să se debaraseze de astfel de echipamente vechi și voluminoase (mașină de spălat, aragaz, frigider, televizor, etc.), dar și de cantități mai mari de echipamente stricate dar de mici dimensiuni (prajitor de pâine, filtru cafea, plită electrică, etc.) pot face o programare pentru preluarea lor în mod GRATUIT de la domiciliu. Programările se fac la numărul de telefon 0764.399.399.