Vara Povestilor Eco

Patrula de Reciclare și-a desemnat câștigătorii din cadrul concursului național Vara Poveștilor Eco. Această competiție a fost mai mult decât un concurs, a fost o experiență pentru cei implicați, profesorii și copiii voluntari din Patrula de Reciclare, sau chiar pentru părinții elevilor. În cadrul acestui ”manifest” pentru adoptarea unor obiceiuri bune față de natură au contribuit 60 de copii din 16 județe. Concursul desfășurat la nivel național a fost organizat în cadrul Patrulei de Reciclare, de către Asociația Volens, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cu sprijinul Asociației RoRec și a partenerilor locali, printre care se numără și ECOarena.

Tinerii au fost invitați să realizeze și să trimită un video de maximum 1 minut în care să prezinte, cu exemple concrete, ce fac ca să fie „eco” în viața de zi cu zi – acasă, pe stradă sau în vacanță. Echipele școlare au avut provocarea să ne arate cum colectează selectiv deșeurile reciclabile.

La categoria #SuperEcoStory au câștigat printre alții și frații Anastasia și Rareș Bocec, din Botoșani. Iată mai jos mesajul lor.

Patrula de Reciclare este o poveste frumoasă, reală totuși și la noi în România. E singurul program vizibil în toată țara la care pot participa școlile și grădinițele! De 10 ani învățăm să ne schimbăm obiceiurile și mentalitățile și, la rândul nostru, să convingem și pe alții să o facă, iar celor mici le semănăm în suflet semințele spiritului civic și comportamentului ecologic! Nu cred că și-ar putea imagina cineva cât ar fi pierdut România ca țară, dacă acest proiect nu ar fi existat.” Acesta este mesajul pe care doamna prof. Nicoleta Minu de la Grădinița Cataloi (jud.Tulcea) l-a trimis, la finalul concursului.

ECOarena Iași este partenerul Asociației Române pentru Reciclare – RoRec operând în județele Iași, Vaslui și Botoșani. Cetățenii din aceste județe care au deșeuri electrice pot apela cu încredere la Servicul Local de Colectare sunând la 0764.399.399, completând formularul de contact pe site sau apelând call center național la 0800444800.

Să păstrăm natura curată este acum foarte simplu, cu un singur apel poți face o cerere pentru ridicarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă.