Reciclarea nu este doar o practică a adulților – și copiii pot fi implicați în protejarea planetei. Educarea lor de când sunt mici este importantă pentru ca obiceiurile bune să le intre în reflex pe tot parcursul vieții. Astăzi, am vorbit cu elevii de la Școala ,,Vasile Conta” din Iași, sub îndrumarea dl. Profesor învățător Ion Cîșlaru și a dnei. Simona Amarghioale, despre reciclare: ce anume înseamnă, de ce este necesară?

Ce înseamnă reciclarea?

Reciclarea este procedeul prin care materialele conținute în deșeuri sunt prelucrate și folosite pentru fabricarea de produse noi. Astfel, se folosește mai puțină energie și mai puține resurse decât pentru crearea produselor din materiale noi.

Ce se poate recicla?

Sticlă, hârtie, aluminiu, oțel, plastic, materiale textile, obiecte electrocasnice, uleiuri și anvelope uzate. Tot ceea ce noi consideram inutilizabil, poate fi refolosit, fie prin reciclare, fie poate fi utilizat drept combustibil sau transformat în compost (așa cum este cazul resturilor vegetale care pot deveni îngrășământ organic pentru alte plante.

Cu entuziasm și iscusință, micii reciclatori s-au descurcat de minune la Rebusul echipamentelor electrice „Inima Verde”, dobândind cunoștințe privind protejarea mediului înconjurător și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Susținem cu tărie faptul că educația de mediu este o necesitate pentru fiecare dintre noi, orice gest responsabil, oricât de mic, poate aduce o schimbare benefică în viața noastră. Poți solicita și tu o activitate de mediu sau preda în mod responsabil deșeurile electrice și electronice accesând: https://ecoarena.ro/educatie-de-mediu-new/ sau apelând la numărul 0764.399.399.